BIOGRAFIE

Lydia Canclaux, Acryl- en Olieverf

Welkom!

 

Ik ben Lydia Canclaux een Franse vrouw die een passie heeft voor schilderen en die in Nederland woont. Ik heb geen specifieke stijl of richting, ik schilder waar ik over fantaseer of wat ik zie. Ik probeer altijd de gevoelens die ik zie of voel vast te leggen en hopelijk kan ik dat overbrengen naar u, mijn publiek.

Mijn achtergrond

Ik ben al creatief zolang ik mij dat kan herinneren.

 

Toen ik nog een jong meisje was hield ik al van tekenen, verhalen schrijven en poppenkleertjes maken. Ik heb waarschijnlijk mijn creativiteit gekregen van mijn moeder, die toen kleding creëerde en maakte voor haar cliënten en in haar vrije tijd aan het schilderen was. 

 

Ik ben altijd blijven tekenen zelfs tijdens mijn studies en toen ik mijn Nederlandse echtgenoot ontmoette in 1976. Het was liefde op eerste gezicht en voordat ik er erg in had was ik verhuist naar Nederland. Ik kreeg een kantoorbaan en in mijn vrije tijd schilderde ik, voornamelijk met surrealistische en realistische schilderijen.

 

Na 15 jaar getrouwd te zijn kregen wij onze dochter, wat natuurlijk een van de mooiste momenten was in mijn leven.

 

Helaas kreeg ik kort na de bevalling last van een burn-out door het overwerken en werd ik ziek. Ik moest mijn eigen bedrijf laten varen die ik had opgebouwd en moest me vooral concentreren op herstel. Gedurende deze tijd had ik geen puf meer om te schilderen, soms schetste ik wat, maar meer kwam er helaas niet uit.

Gelukkig gaat het nu een stuk beter.

 

In 1979 volgde ik lessen aan de Academie voor Schone Kunsten '' Artibus '' in Utrecht.
Vanaf 2011-2012 was ik in "the line of art" in Almere.
Vanaf 2012-2014 had ik lessen bij de kunstenaar Miriam Wijs.
Vanaf 2014-2015 volgde ik kunstlessen aan de 'Gooise Academy' in Laren.
Vanaf 2015-2018 ben ik gespecialiseerd in een bepaalde groep van de schilder Ton de Kruijk in Bussum.

Ik nam deel aan verschillende wedstrijden, voor het museum van Den Haag. Volgende wedstrijden: Zomer expo 2014, met thema 'light'; Expo 2015 met het thema 'fel'.
Helaas werd ik niet gekozen om mijn werk in het Haags Museum te exposeren, maar ik werd uitgenodigd op uitnodiging van het comité van veelbelovende kunstenaars.

Ik heb twee keer geëxposeerd in de galerie Zaansgroen (dec 2014 & mei 2016) 'omringd door dieren' en in de werkplaats van Ton de Kruijk (nov 2015, collectief).
In het najaar van 2016 mocht ik exposeren in de Ateneu de Tarragona.
Deze tentoonstelling was zo indrukwekkend en grandioos dat ik daarvoor een speciale pagina heb gemaakt, klik op de knop om te linken naar de pagina.


 

Voor 2018 en later heb ik hieronder de knoppen toegevoegd.